Key Code Bevakning

Avsluta tjänsten och radera ditt konto

Här står hur du avslutar Key Code Bevakning och får ditt konto och dina uppgifter raderade hos Key Code Security AB, vad som raderas och vad vi måste spara.

Så gör du

Från appen

Vägen hit finns i appen.

  1. Öppna Key Code Bevakning och logga in.
  2. Gå till Inställningar från startsidan.
  3. Välj Avsluta tjänsten och radera konto, längst ner.
  4. Du kommer då till den här sidan. Skicka din begäran med e-post eller ring oss.

Kontakta Key Code Security

Du kan alltid kontakta oss direkt, även om du inte har appen kvar.

  1. Ring 031-758 61 00 eller skriv till info@keycode.se.
  2. Säg att du vill avsluta Key Code Bevakning och få ditt konto raderat. Uppge ditt namn och ett telefonnummer som vi når dig på.
  3. Vi bekräftar att begäran kommer från dig. Sedan avslutar vi tjänsten och raderar dina uppgifter.

Skriv inte ditt personnummer i mejlet. Vi kontaktar dig för att bekräfta att begäran kommer från dig.

Vad som händer med dina uppgifter

Vi hanterar din begäran utan onödigt dröjsmål och senast inom en månad. När tjänsten är avslutad upphör bevakningen, du får inga fler aviseringar och du kan inte längre logga in i appen eller i webbportalen.

Det här raderas

  • Ditt konto: namn, personnummer, adress, e-postadress och mobilnummer
  • Dina val för aviseringar och telefonens adress för push-notiser
  • Händelserna och uppgiften om vad du har läst
  • Uppgifterna om vilka företag och fordon du bevakar
  • Loggen över skickade aviseringar
  • Din inloggningshistorik, med IP-adress och uppgift om app eller webbläsare

Bevakningen hos Dun & Bradstreet avslutas samtidigt.

Det här måste vi spara

  • Bokföringsunderlag, till exempel fakturor. Enligt bokföringslagen ska det sparas i sju år efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.
  • Uppgifter som behövs för att hantera ett rättsligt anspråk, så länge ärendet pågår.
  • Uppgifter i säkerhetskopior, tills kopiorna har skrivits över.

Uppgifterna om dig i kreditupplysningsföretagens egna register, till exempel hos Dun & Bradstreet, finns kvar hos dem. De påverkas inte av att du avslutar tjänsten hos oss.